Accu-Chek®

Tekst størrelse: Mindre Større

VelkommenLog ind | Lav en konto

Vær venlig at logge ind

Glemt password?

Del denne side E-mail denne side Udskriv denne side

Vælg en måde at dele::

Luk X

E-mail denne side

Indtast til og fra e-mail-adresse.

Alle felter er nødvendige.

Tip: For at sende til flere e-mail-adresser kan adresserne adskilles med et komma

Kontrol af diabeteskomplikationer

Som du sikkert allerede ved, er det vigtigt at kontrollere sit blodsukker for at undgå hypoglykæmi og hyperglykæmi – for lavt og for højt blodsukker.

Ved at holde blodsukkeret inden for det anbefalede område, kan man forsinke eller forhindre komplikationer på lang sigt. Forhøjet blodsukker kan skade mange dele af kroppen, deriblandt øjne, hjerte og fødder. Den gode nyhed er, at man sammen med sin diabetesbehandler kan forebygge eller endog forhindre udviklingen af senkomplikationer.

Diabetes og seksuelle problemer

Diabetes er en sygdom, som kan øge risikoen for at udvikle seksuelle problemer både for mænd og kvinder.

Problemstillinger, der berører mænd

Diabetes kan forårsage nerve- og arterieskader og afbryde blodtilførslen, der er nødvendig for erektion. Mænd, der lider af diabetes, er 3 gange mere udsat for at opleve problemet kaldet erektil dysfunktion eller impotens.1 At have erektil dysfunktion er almindeligt og kan behandles.

Nogle faktorer, der kan forøge risikoen for impotens:

 • Dårlig kontrol med blodsukkeret
 • Diabetisk neuropati (nervebetændelse)
 • Højt kolesterol
 • For højt blodtryk
 • Overvægt
 • Rygning
 • Stort alkoholforbrug

Yderligere kan visse medikamenter, fx blodtrykspiller, antidepressiv medicin og medicin mod mavesår, have bivirkninger, der bidrager til seksuel dysfunktion. Stress kan også have en indvirkning.

Forebyggelse og behandling

Der findes adskillige behandlingsmetoder for erektil dysfunktion, deriblandt tabletter, indsprøjtninger, stikpiller og vakuumapparater. Hvis du bemærker erektil dysfunktion, så tal straks med din diabetesbehandler.

Problemstillinger, der berører kvinder

Seksuel dysfunktion pga. diabetes kan også berøre kvinder. Højt blodsukker, nerveskader, depression og svampeinfektioner er relativt almindelige hos kvinder med diabetes, og det kan bidrage til seksuelle problemer.2

Hvis man har nogen af nedenstående symptomer, er der en mulighed for, at man lider af en form for diabetesrelateret seksuel dysfunktion:

 • Mangel på interesse i sex
 • Vaginal tørhed
 • Ubehag under samleje
 • Vanskelighed ved at få orgasme
 • Forebyggelse og behandling

Start med at tale med din diabetesbehandler, der kan hjælpe med at beslutte, hvad der er bedst at gøre ved det. En simpel løsning kunne være at bruge et smøremiddel ved sex. Hvis du har problem med dit sexliv, så søg råd hos din diabetesbehandler.

1 MayoClinic.com. Erectile dysfunction and diabetes: take control today. (Erektil dysfunktion og diabetes: Tag kontrol i dag) Tilgængelig hos: http://www.mayoclinic.com/health/erectile-dysfunction/DA00045. Data pr. 28.03.2008.
2 Wider, Jennifer. Diabetes Takes a Toll on the Sex Life of Many Women. (Diabetes påvirker mange kvinders sexliv alvorligt) Tilgængelig hos: http://www.womenshealthresearch.org/site/News2?page=NewsArticle&id=7407. Data pr. 17.11.2008.

 

Tilbage til toppen

Facebook

Accu-Chek Klubben

Tilmeld dig Accu-Chek klubben og få en lang række fordele, som blandet andet livstidsgaranti på dit Accu-Chek blodsukkerapparat.

Tilmeld dig nu


Følg Accu-Chek siden på Facebook!

Så er vi på Facebook! Følg med i de seneste nyheder, deltag i konkurrencer og meget mere! Vi ses på Facebook!

Nyt Klubnyt

Som Accu-Chek Klubmedlem kan du læse eller download det nye Accu-Chek KlubNyt her.

Er du endnu ikke medlem, eller er du medlem men har endnu ikke oprettet et online log-in, kan du gøre det her!

Denne hjemmeside indeholder produktinformation, som henvender sig til et bredt publikum, og den kan indeholde produktdetaljer eller produktinformation, som ellers ikke er tilgængelig eller gyldig i dit land. Vi påtager os ikke ansvar for information, som ikke er i overensstemmelse med gældende juridiske processer, reguleringer, registrering eller brug i dit land.