Accu-Chek SmartGuide-sensor

Sensoren har en diameter på 33,3 mm udenhæfteplasteret. Den del af sensoren, der sidder under huden, er ca. 6 mm.

Sensoren må kun påføres på bagsiden af din overarm. Se et billede af det korrekte indføringssted i pakningsindlægget.

Se vores instruktionsartikel/-video om indføring af sensoren:

Sådan sætter du sensoren på

Ja, sensoren er beskyttet mod virkninger ved midlertidig nedsænkning i vand ved en dybde på 1 meter i op til 60 minutter (IP28).

Nej, sensoren skal fjernes, før du går gennem områder til medicinsk behandling med højspændt medicinsk elektrisk udstyr, f.eks. MR- og CT-scanning, røntgen, strålebehandling eller diatermi. Du kan dog bære sensoren i de helkropsscannere, der bruges i lufthavne.

Sensoren holder automatisk op med at fungere og stopper med at sende data efter brugstiden på 14 dage. Omtrentligt 24 timer og 2 timer før sensoren udløber, giver Accu-Chek SmartGuide appen dig besked om, at sensoren snart udløber, og at du skal påføre en ny sensor.

1. Begynd at trække hæfteplasteret af sensorens flade side.

2. Kontrollér sensorens bagside: Sørg for, at sensorens følerelement er helt fjernet fra indføringsstedet, når du har fjernet den. Kontrollér indføringsstedet med din finger, eller kontrollér det visuelt. Kontakt sundhedspersonalet, hvis følerelementet stadig sidder på huden, eller hvis påføringsstedet føles unormalt (for eksempel er smertefuldt, hævet eller rødt).
Se også Fjernelse og bortskaffelse af Accu-Chek SmartGuide sensoren

Nej, du kan ikke genbruge sensoren og plasteret. Hver sensor og hvert plaster kan kun bruges én gang.

Bortskaf sensoren som potentielt smitsomt materiale i henhold til de lokale bestemmelser. Du kan få oplysninger om korrekt bortskaffelse af komponenter hos din kommune eller lokale myndighed.

Andre dele i pakken kan smides ud sammen med almindeligt husholdningsaffald. En beskadiget applikator eller en blottet sensornål kan give personskade. Bortskaf skarpe genstande i overensstemmelse med de lokale regler. Pas på at skarpe genstande ikke skader dig selv eller andre.
Se også Fjernelse og bortskaffelse af Accu-Chek SmartGuide-sensoren

Lær mere om pardannelde af Accu-Chek SmartGuide-sensor og -app her.

For at kontrollere, om CGM-sensoren giver korrekte resultater, skal du kontrollere dit blodsukker med et nøjagtigt blodsukkerapparat på et tidspunkt, hvor dit glukoseniveau ikke ændrer sig hurtigt. For at sørge for, at sensoren fungerer korrekt, må du kun kalibrere sensoren på tidspunkter med stabile glukoseniveauer, og du skal vaske hænder, før du tager en blodprøve fra din fingerspids.

Hvis din fornemmelse ikke stemmer overens med CGM-værdierne, skal du kontrollere dit blodsukker med et nøjagtigt blodsukkerapparat. Du kan også skifte sensoren og/eller kontakte din diabetesbehandler, hvis du kommer i tvivl om, hvorvidt sensoren fungerer korrekt.

Ja, der er en indledende kalibreringsrutine, der består af 2 trin, for Accu-Chek SmartGuide sensoren. 

Kalibreringsrutinen består af to trin:

Efter en opvarmningstid på 1 time er sensoren i Trend-tilstand og sender CGM-værdier til appen hvert 5. minut. Brug ikke disse indledende CGM-værdier til at træffe beslutninger om behandling, som f.eks. insulindosering. 12 timer efter indføring af sensoren, beder appen dig om at kalibrere.

Trin 1: Udfør en blodsukkermåling, og indtast glukoseværdien i appen. Sensoren går i Behandlingstilstand. CGM-værdier kan nu bruges til beslutninger om behandling, f.eks. insulindosering.

Trin 2: 30 minutter til 3 timer senere skal du udføre endnu en blodsukkermåling og indtaste glukoseværdien i appen. Dette er for at bekræfte den første måling. Bemærk: Hvis trin 2 springes over, vender sensoren tilbage til Trend-tilstand.

Kalibreringsrutinen er fuldført for sensoren.

Sådan kalibrerer du din sensor:
1 Test dit blodsukker med dit blodsukkerapparat i henhold til
producentens instruktioner.
2 Tryk på Kalibrer nu på startskærmen.
3 Indtast glukoseværdien fra dit blodsukkerapparat på kalibreringsskærmen. Glukoseværdien
skal indtastes senest 3 minutter efter, at du har udført testen.
4 Tryk på Gem.
5 Kontrollér, at du har indtastet den samme glukoseværdi i appen, som den der blev vist på dit blodsukkerapparat, og tryk på Bekræft. Sensorens glukosemålinger er mere nøjagtige, hvis du foretager kalibrering på et tidspunkt, hvor dit blodsukkerniveau er relativt stabilt. Du må ikke kalibrere kort tid efter et måltid, efter indgivelse af insulin eller efter fysisk aktivitet, og du skal undgå omgivelser med meget varme eller meget kolde temperaturer eller hurtigt skiftende temperaturer. Hvis du kommer til at indtaste en forkert værdi, skal du trykke på Annuller og indtaste den korrekte værdi. Din sensor er kalibreret.

Sensoren kræver kalibrering for at give dig så nøjagtige resultater som muligt:
En ikke-kalibreret sensor er i trend-tilstand. Du kan se CGM-værdier, men du må ikke bruge dem til at trække beslutninger om behandling. En kalibreret sensor er i Behandlingstilstand. Du kan bruge de bekræftede værdier til at træffe beslutninger (f.eks. om insulindosering). Sensortilstanden vises under CGM-værdien på startskærmen.

Der er 2 tilstande for CGM-værdier: Trend-tilstand og Behandlingstilstand. Den tilstand, som sensoren for øjeblikket er i, er angivet direkte under CGM-værdien på startskærmen.

Når sensoren er i Trend-tilstand, gælder følgende:
• CGM-værdier må ikke bruges til at træffe beslutninger om behandling, som f.eks. insulindosering.
• CGM-værdier kan kun bruges til at se trends og som en generel reference.
• For at træffe beslutninger om behandling, f.eks. insulindosering, skal du teste din glukoseværdi med dit blodsukkerapparat.

Når sensoren er i Behandlingstilstand, gælder følgende:
• CGM-værdier kan bruges til beslutninger om behandling, f.eks. insulindosering.

Den samlede MARD (Mean Absolute Relative Deviation) for Accu-Chek SmartGuide sensoren er 9,2 %. Du kan få flere oplysninger ved at se kapitlet “Tekniske data” i brugsanvisningen.

Andre kategorier

Tjek andre kategorier med ofte stillede spørgsmål ved at klikke på kategorinavnene nedenfor.