Sorry,you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Accu-Chek® hjælpemidler på direkte bevilling fra Roche Diabetes Care

Serviceloven og dine rettigheder som diabetiker

Som anført på Socialstyrelsens hjemmeside om Serviceloven har borgere ”med visse undtagelser ret til frit valg af alle typer af hjælpemidler. Det betyder, at hvis borgeren ikke ønsker at benytte kommunens leverandør, kan man selv vælge leverandør af hjælpemidlet. Det er også muligt for borgeren at vælge et dyrere hjælpemiddel end det, som kommunen vil yde støtte til, men borgeren skal selv betale en eventuel prisdifference.”

For personer med diabetes gælder det kommunale tilskud ifølge Diabetesforeningen disse former for testmaterialer:

  • Teststrimler
  • Lancetter
  • Fingerprikkere
  • Apparater til blodsukkermåling

OBS: Din mulighed for at få testmateriale afhænger af, hvordan din diabetes behandles.

Hvis du bliver behandlet med insulin eller er i kombinationsbehandling (injektion og tabletter), kan du få det nødvendige antal teststrimler samt fingerprikker med det nødvendige antal lancetter samt halvdelen af den samlede udgift til blodsukkermåleapparatur.

Hvis du er tabletbehandlet diabetiker, kan du årligt få 100 % tilskud på op til 150 teststrimler, lancetter og fingerprikkere, såfremt din læge anser jævnlig blodsukkermåling for påkrævet.

Diætbehandlede diabetikere kan ikke få hjælp til testmateriale.

 

Kommunale klagemuligheder og krav på individuel vurdering

Som diabetespatient i Danmark har du krav på at få dit behov for hjælpemidler individuelt vurderet af din hjemkommune – altså med udgangspunkt i dine helbredsmæssige behov som diabetiker. Kommunen skal således kunne godtgøre, at der ligger en individuel afgørelse til grund for et påtvunget skifte til et andet apparat. Træffer kommunen en afgørelse, der går imod dine ønsker, kan du rette klage direkte til kommunen, som derefter er forpligtet til at genvurdere afgørelsen. Vælger kommunen at fastholde sin afgørelse, bliver klagen sendt videre til vurdering hos Ankestyrelsen. Ankestyrelsens afgørelse har retsvirkning, hvilket vil sige, at både kommune og borger er forpligtet til at følge den.

Kilde: https://socialstyrelsen.dk/tvaergaende-omrader/hjaelpemidler-og-velfaerdsteknologi/om-hjaelpemidler/klagemuligheder