Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Ny med diabetes? 3 trin til at finde vejen til accept.

Det er aldrig nemt at få en diabetesdiagnose, uanset om det er din, dit barns eller en anden, du holder af. Hvis du føler dig overvældet eller forvirret over, hvad du skal gøre i sådan en situation, er her 3 trin, der vil hjælpe dig med at acceptere og kontrollere den situation, du er i.

Trin 1: Det er okay at sørge
Du har måske hørt om de 5 stadier af sorg: benægtelse, vrede, forhandling, depression og accept. Når du får foruroligende nyheder som en diabetesdiagnose, er det almindeligt at undre sig "Hvorfor sker det?" og at frygte det ukendte. Det er også almindeligt at bebrejde sig selv og bekymre sig om, hvad andre vil tænke om dig. Du kan opleve nogle, alle eller ingen af ​​de 5 stadier. Alle sørger forskelligt, og disse følelser behøver ikke at følge en plan.

I begyndelsen kan det virke som en skræmmende rutsjebanetur. Det vigtigste er, at du anerkender dine følelser og til sidst begynder at håndtere dem.

Trin 2: Find noget positivt
Perspektiv er alt. Hvis du ser på en diagnose som noget, du kan styre, eller som en mulighed for virkelig at forstå og kontrollere dit eller dit barns helbred, er kampen allerede vundet halvt.

Og glem ikke at grine! Humor snyder hjernen og tvinger dig til at se tingene fra et nyt perspektiv.

Omgiv dig med mennesker, der kan hjælpe dig i det lange løb, følelsesmæssigt eller fysisk. Venner og familie kan være store støtter, eller du kan finde en lokal diabetesgruppe. At høre historier fra andre mennesker med diabetes eller deres pårørende kan give information og tryghed. Du kan også finde diabetesbloggere online, der deler deres historie.

Trin 3: Opbyg dit diabetesteam
Gik du direkte på internettet for at søge efter information efter diagnosen? Det gør mange mennesker. Men på et tidspunkt skal du mødes med de mennesker, der skal lære dig eller dit barn, hvordan man lever med denne sygdom: dit diabetesbehandlerteam.

Ud over din egen praktiserende læge eller børnelæge vil du sandsynligvis møde en endokrinolog, sygeplejersne, diætist,  øjenlæge, tandlæge, fodterapeut og måske endda en personlig træner.

Selvfølgelig er du ogsået vigtigt medlem af dette team. Faktisk er du det vigtigste medlem, fordi du er den der hver eneste dag er ansvarlig for at udføre din egenomsorg.

Når du har opbygget dit diabetesteam og lagt en diabetesbehandlingsplan, vil du indse, hvor langt du er nået i at acceptere diagnosen.

Arkiveret Under: