Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Omsorg for teenagere med diabetes

Det er ingen hemmelighed, at det at være teenager er svært. Diabetes tilføjer et ekstra pres, og egen behandling af en teenager gør det ikke lettere. Det er en vigtig tid for hele familien - din teenager er ivrig efter at opnå uafhængighed og gør sig klar til skolen eller den voksne verden. Men de har stadig brug for din vejledning og støtte.

Det er vigtigt at forstå, at denne tilstand kan påvirke hvem som helst i hvilken som helst alder. At have diabetes betyder, at du og dine børn vil have mere ansvar end andre gennem årene, men det bør ikke mindske dit barns livskvalitet. Faktisk kan øget egenkontrol være en fordel for dit barn.

Selvom diabetes kan kontrolleres, er det en tilstand med potentielt skadelige og langsigtede komplikationer. Det er vigtigt, at din teenager forstår vigtigheden af ​​god blodsukkerkontrol i dag, da det vil mindske risikoen for komplikationer senere og hjælpe til at få et godt liv som ældre.

For at sikre, at dit barn accepterer den bedst mulige egenomsorg, bør du benytte muligheden til at oplære hele familien. Opmuntr din teenager til at lære andre mennesker med diabetes i hans eller hendes egen alder at kende - og find en forældregruppe til dig selv.

Tal med din teenager
Dette er en særlig følsom tid - teenageårene er en rutsjebane. Du kan slet ikke gætte, hvad de mener, og du kan ikke forvente, at de ved, hvad du tænker, så sørg for, at du bruger enhver lejlighed til at tale åbent om, hvad der foregår i deres liv.

Dette er også et passende tidspunkt for dig at tale med din søn eller datter som en voksen. Du kan ikke længere fortælle dem, hvad de skal gøre - du må forhandle regler og inddrage dem i beslutninger om deres egen behandling.

Tips til omsorg af teenagere

  • Vælg ord med omhu. Kald ikke blodsukkermålinger "gode" eller "dårlige", brug i stedet "høje", "lave" og "normale".
  • Når blodsukkeret er højt, skal du beslutte, hvordan det skal løses. Straf er ikke en god ide og kan føre til, at de ikke fortæller sandheden næste gang. Hvis et højt blodsukker er resultatet af overspisning, skal du rose din teenager for at være ærlig omkring det og lave en plan for at forhindre det i at ske i fremtiden.
  • Alt skal ikke handle om diabetes. Husk at spørge: "Hvordan var skolen i dag?" Eller "Hvordan var træningen?" - Ikke bare "Hvordan var dit blodsukker i dag?".
  • Lad aldrig dine børn bruge diabetes som en undskyldning. Forklar dem, at hvis de bruger diabetes som en grund til at udtrykke deres følelser, kan det lige så let bruges som en grund til at forhindre dem i at gøre, hvad de ønsker.
  • Del dine bekymringer om langsigtede komplikationer, men brug det ikke til at skræmme dem. Dette kan have den modsatte effekt, og din søn eller datter kan begynde at tro, at det ikke giver mening at tage sig af deres diabetes.
  • Lad din teenager tale alene med lægen. Her kan de tale mere åbent om, hvad de mener, og de vil være i stand til at tage imod råd direkte fra lægen. Det kan tage presset væk fra dig.
  • Vigtigst af alt, så er konsekvens og disciplin afgørende for din teenager. Nogle gange har du ondt af, at din søn eller datter har diabetes, så måske forsøger du at gøre det bedre for dem ved at være mere fleksibel på andre områder. Det vil ikke hjælpe i det lange løb - det kan faktisk gøre det sværere for din teenager at klare sig i den virkelige verden.

Arkiveret Under: