Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Vælg det rigtige infusionssæt

Infusionssæt er designet til at få insulin fra insulinpumpen til din krop så komfortabelt og effektivt som muligt. Der er mange forskellige designs og kombinationer af kanyler og længde af slanger, der passer til en bred vifte af kropstyper, livsstile og aktivitetsniveauer.

At vælge det rette infusionssæt til dig er et af de vigtigste aspekter for at få en god oplevelse med en insulinpumpe. Her er nogle af de muligheder, du bør overveje.

Stål eller blød kanyle?
Infusionssæt med blød kanyle er mere populære end infusionssæt med stålkanyle og betragtes generelt som mere komfortable. De kan forårsage færre skader i vævet og er et godt valg, hvis du har haft allergiske reaktioner over for nikkel. Den bløde kanyle indføres med en indføringsnål i stål, der fjernes, når indføringen er fuldført. Du kan også bære dem længere. Et infusionssæt med blød kanyle skal skiftes hver 48 til 72 timer.
Et infusionssæt med stålkanyle er et godt valg for alle med allergi over for materialerne i den bløde kanyle, eller hvis du har haft problemer med, at den bløde kanyle bøjer eller løsner sig. De kan også være en bedre løsning for personer med stor muskelmasse og lavt kropsfedt. Denne type infusionssæt skal skiftes hver 24 til 48 timer.

90º eller vinklet indføring?
90º infusionssæt indføres direkte i huden i en 90º vinkel og har en kortere indføringsnål. Denne type er god til hurtig indføring og kan være en god løsning for folk med nålefobi. Du kan bruge 90º indføring med både en stålkanyle og en blød kanyle.
Vinklede infusionssæt indføres i en 20º til 45º vinkel i huden og anvender en længere indføringsnål. Disse er gode til langsom indføring. De kan bruges til en bredere vifte af kropstyper, fordi de tillader større variation i infusionsrelaterede dybder, så de kan være en bedre løsning for folk med stor muskelmasse og lavt kropsfedt. Kun bløde infusionssæt kan indsættes i en vinkel.

Beverly Fox Hawkins er registreret sygeplejerske og Certified Diabetes Educator®. Hun er også aktivt medlem af American Association of Diabetes Educators og frivillig foredragsholder for American Diabetes Association.

Arkiveret Under: