Sorry,you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Type 2-diabetes

Type 2-diabetes udgør ca. 80% af samtlige diabetesdiagnoser i Danmark.1 Ved type 2-diabetes kan bugspytkirtlen til tider producere tilstrækkeligt med insulin, men kroppen kan ikke på effektiv vis anvende denne insulin. Denne tilstand kaldes insulinresistens. Med tiden kan det forekomme, at bugspytkirtlen helt ophører med at producere insulin.

 

Type 2-diabetes rammer typisk folk senere i livet, men kan optræde hos alle uanset alder. Der er større risiko for at få type 2-diabetes, hvis:

  • Der er diabetes i den nærmeste familie
  • Du, som kvinde, tidligere er diagnosticeret med gestationel diabetes (svangerskabsdiabetes)
  • Du lider af overvægt
  • Du har prædiabetes (når dit blodsukker ligger over normalen, men du endnu ikke har sygdommen)
  • Har en bestemt etnicitet (visse befolkningsgrupper synes særligt disponeret for at udvikle type 2)

Fordi type 2-diabetes udvikles over længere tid og kan være svær at opdage, bliver mange mennesker først diagnosticeret, når de første komplikationer optræder. Det skønnes, at op til en tredjedel af alle mennesker med diabetes ikke officielt har fået stillet diagnosen.1

Afhængig af alvorsgraden kan type 2-diabetes behandles gennem hhv. kost og motion, tabletter eller insulin, skønt mange tilfælde kræver en kombination af flere af disse behandlingsformer. Hjemmemåling af dit blodsukker kan hjælpe dig med at forstå, hvordan mad, aktivitetsniveau, sygdom, stress og medicinindtag påvirker dit blodsukker.

VIL DU VIDE MERE?

Roche Diabetes Care har lavet en række enkle og visuelle informationskort med forskellige emner, som kan være gode at have ved hånden, enten hvis du er ny med type 2-diabetes, eller som genopfriskning til dig, der har haft type 2-diabetes i noget tid. Se og download kortene herunder.

 

download

Type 2-diabetes

Type 2-diabetes og blodsukkermåling

 

download2

Type 2-diabetes og fødder Mental sundhed og diabetes

download2

Type 2-diabetes og motion Type 2-diabetes og øjne

Arkiveret Under: